فهرست مطالب
International Journal of Behavioral Sciences
Volume:2 Issue: 2, 2008
- تاریخ انتشار: 1387/05/11
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحه 97مقدمهسازگاری و عوامل مرتبط با آن از موضوعات مهمی است که در حوزه های مختلف روانشناسی به آن پرداخته می شود. گستره مفهوم سازگاری تا جایی است که گاهی تعیین حدود و نوع رابطه آن با مفاهیمی نظیر شخصیت با ابهام همراه است. بر این اساس پژوهش حاضر برآن است تا نوع و میزان ارتباط میان هریک از عوامل شخصیت و سازگاری نوجوانان را مورد بررسی قرار دهد.روشدر این پژوهش سطوح مختلف سازگاری با استفاده از مدل همبستگی و رگرسیون بر اساس ویژگی های روانشناختی مورد پیش بینی قرار گرفته است. تعداد 456 دانش آموز در دسترس از میان دانش آموزان پایه سوم دبیرستان های پسرا نه منطقه 3 تهران به پرسشنامه ویژگی های روانشناختی کالیفرنیا و پرسشنامه سازگاری دانش آموزان پاسخ دادند. از مدل رگرسیون لجستیک برای پیش بینی سطوح سازگاری بر اساس ویژگی های روانشناختی و از مدل تحلیل عاملی و مدل حذف گام به گام برای کاهش تعداد عوامل پیش بینی کننده و استخراج کمترین ترکیب عاملی با بیشترین توان پیش بینی استفاده شد.یافته هابر اساس نتایج بدست آمده از میان هجده ویژگی روانشناختی یک ترکیب پنج عاملی شامل هویت جنسی، اشتراک، انعطاف پذیری،اجتماعی شدن و سلطه گری در مقایسه با سایر ترکیب ها بیشترین توان را در پیش بینی سطوح سازگاری نشان داد.
نتیجه گیریبا توجه به ماهیت مجموعه پنج عاملی فوق، سازگاری را می توان بعنوان بخشی از تعریف شخصیت و یا محصول ارتباط ویژه میان برخی از عوامل آن در نظر گرفت و نیز بر اساس مجموعه رفتارهای مرتبط با عوامل فوق بنظر می رسد برای افزایش سطح سازگاری نوجوانان لازم است تا به شرایط سنی و جنسیت نوجوانان و نیز نوع ارتباط آنها با گروه همسالان بیشتر از هر عامل دیگر توجه شود.
کلیدواژگان: ویژگیهای روانشناختی، عوامل شخصیت، سازگاری، پیش بینی -
صفحه 107مقدمهمزمن شدن فرایند بیماری و تعدد مشکلات جسمی نظیر تنفسی، پوستی، بینایی، اختلال در الگوی خواب، روابط زناشویی و سایر مشکلات روانی و اجنماعی در مصدومین شیمیایی هر کدام به تنهایی می تواند یک منبع تنش زا در این گروه از بیماران باشد. این مطالعه با هدف تعیین منابع سازگاری در مصدومین شیمیایی انجام شد.روشدر یک مطالعه با رویکرد کیفی، با استفاده ار مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته انفرادی و مصاحبه گروه مدار (FGD) با استفاده از نمونه گیری مبتنی بر هدف با 20 مصدوم شیمیایی مرد و زن (نظامی و غیر نظامی) داده ها گردآوری و سپس با روش تحلیل محتوی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هامنابع سازگاری در 4 طبقه اصلی شامل، عوامل مذهبی، میهن پرستی، حمایت اجتماعی و نگرش به بیماری دسته بندی شدند. مهمترین منبع سازگاری عوامل مذهبی نظیر مشیت الهی، بیماری عامل پاکی از گناهان، دعا و نیایش و پس از آن میهن پرستی نظیر دفاع از میهن و جانبازی مایه افتخارسپس حمایت خانواده بویژه همسر و و بالاخره پذیرش بیماری از زیر طبقات این دسته ها بودند.نتیجه گیریبا توجه به تعدد مشکلات جسمی، روانی و اجتماعی در مصدومین شییمیایی تقویت منابع سازگاری و شناسایی عوامل تنش زا می تواند در تطابق این گروه با بیماری و ارتقائ کیفیت زندگی آنان موثر باشد.کلیدواژگان: سازگاری، مصدوم شیمیایی، مذهب، میهن پرستی، حمایت خانواده و پذیرش بیماری
-
صفحه 117مقدمههدف مطالعه حاضر بررسی رابطه بین نظام ارزشی نوجوانان و ارزش های خانواده می باشد. به عبارت دیگر سوال این است که آیا بین نظام ارزشی نوجوانان و ارزش های خانواده و والدین رابطه ای وجود دارد؟روشجامعه مورد مطالعه در این تحقیق دانش آموزان دبیرستانهای شهر تهران در سال 84-83 می باشند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایتعداد 984 نفر از آنان انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در تحقیق حاضر پرسشنامه محقق ساخته بوده است که پس از بررسی اعتبار و روایی آنان مورد استفاده قرار گرفته است.یافته هانتایج بدست آمده نشان داده که بین نظام ارزشی نوجوانان و ارزش های خانوادگی، مذهبی، رسانه ای و ملی ارتباط معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر نوجوانانی که نمره بالاتری در ارزش های فردی داشته اند در سایر ارزش ها نیز نمره بالاتری را کسب کرده بودند وکسانی که نمره پایین تری در ارزش های اجتماعی، خانوادگی و مذهبی کسب کرده بودند.، در ارزش های فردی نیز نمره کمتری داشتند.نتیجه گیرینتایج بدست آمده در این تحقیق نشان دهنده اهمیت ارزش ها در رفع نیازهای اساسی نوجوانان بوده در سایر مطالعات نیز مورد تایید قرار گرفته است.
کلیدواژگان: نظام ارزشی، ارزشهای خانواده، نوجوان -
صفحه 127مقدمهپژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تفاوت های جنسیتی بر پنج عامل بزرگ شخصیت، بررسی اثر غیر مستقیم جنسیت بر عملکرد تحصیلی از طریق صفات شخصیت و اثر مستقیم صفات شخصیت بر عملکرد تحصیلی اجرا شد.روش419 دانشجو (166 پسر و 253 دختر) پرسشنامه پنج عامل (BFI) را کامل کردند. به منظور بررسی تفاوت های جنسیتی در پنج عامل بزرگ شخصیت (برون گرایی، وظیفه شناسی، پذیرش، روان رنجورخویی، سازگاری) از تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) و به منظور بررسی اثر غیر مستقیم جنسیت بر عملکرد تحصیلی از طریق صفات شخصیت و اثر مستقیم صفات شخصیت بر عملکرد تحصیلی از تحلیل مسیر استفاده شد.نتایجنتایج تحلیل واریانس چند متغیری اثر اصلی معنادار عامل جنسیت را نشان داد. نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد که اثر غیرمستقیم و اثر کل متغیر برونزای پژوهش (جنسیت) تنها از طریق عامل های وظیفه شناسی و روان رنجورخویی بر عملکرد تحصیلی معنادار است. اثر مستقیم پنج عامل بزرگ شخصیت (برون گرایی، وظیفه شناسی، پذیرش، روان رنجورخویی، سازگاری) بر عملکرد تحصیلی معنادار به دست آمد.نتیجه گیرینتایج پژوهش حاضر نقش میانجی گر صفات شخصیتی وظیفه شناسی و روان رنجورخویی را در بررسی رابطه بین جنسیت و عملکرد تحصیلی دانشجویان مورد تاکید قرار می دهد. همچنین، نتایج مطالعه حاضر همسو با ادبیات پژوهش نشان می دهد که صفات شخصیت حتی پس از کنترل پیش بینی کننده های سنتی عملکرد تحصیلی دانشجویان از قبیل بهره هوشی اثر مستقل و افزوده ای بر عملکرد تحصیلی دانشجویان دارند. تلویحات پژوهش حاضر با تاکید بر برخی از همبسته های صفات شخصیت به منظور بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان مورد بحث قرار می گیرد.
کلیدواژگان: صفات شخصیت، تفاوت های جنسیتی، عملکرد تحصیلی، الگوی پنج عامل -
صفحه 143مقدمهافسردگی از شایعترین اختلالات همراه میگرن است بطوریکه در حدود 80% بیماران مبتلا به میگرن گزارش شده است. :پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین شدت افسردگی با شدت احساس درد در بیماران با سردرد میگرنی در کلینیک بیمارستان رازی انجام گرفت.روشاین تحقیق از نوع مطالعه همبستگی و از نظر زمانی، مقطعی است. جامعه مورد مطالعه بیماران میگرنی بیمارستان رازی شهرستان تبریز در مقطع زمانی 4 ماه اول سال 1385 بوده است. به این منظور 150 بیمار میگرنی بصورت تصادفی انتخاب شدند و دو ابزار پژوهش یکی آزمون افسردگی بک ((BDI جهت اندازه گیری شدت افسردگی و مقیاس بصری درد (VAS) جهت تعیین و اندازه گیری احساس ذهنی میزان درد بکار گرفته شدند.یافته هافراوانی افسردگی در بیماران میگرنی در این مطالعه 92 درصد می باشد که در این میان 7/16 درصد افسردگی خفیف 7/36 درصد افسردگی متوسط و 7/38 درصد افسردگی شدید داشتند و تنها 8 درصد بیماران میگرنی، فاقد افسردگی تشخیص داده شدند. بعلاوه رابطه مستقیم و معنی داری بین شدت افسردگی و شدت سردرد میگرنی با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون به دست آمد.(P=0.001) همچنین بین شدت افسردگی و احساس درد و جنسیت، شغل و تاهل نیز ارتباط معنی داری یافت شد.نتیجه گیریمطالعات دیگری نیز ثابت کرده اند که همراهی میگرن و افسردگی سبب ایجاد اثرات مخرب احساسی به ویژه کاهش قدرت تحمل درد به خصوص درزنان می شود. از آنجاییکه افسردگی در درجات بالاتر باعث عواقب جبران ناپذیری می شود، می توان با تشخیص بیماران میگرنی دارای افسردگی و درمان آنها با روش های مختلف (دارو درمانی- روان درمانی- شناخت درمانی وغیره) میزان شدت سردرد را در این افراد کاهش داد با انجام چنین تحقیقی برنامه ریزی واقدام در خصوص تشخیص و درمان بیماران میگرنی دارای افسردگی برای مسئولین امر تبیین میگرددکلیدواژگان: افسردگی، احساس درد، میگرن
-
صفحه 149مقدمهاین تحقیق با هدف تعیین رابطه بین اهمیت دادن به نماز با جهت گیری مذهبی و سلامت روان در کارکنان دانشگاه و افراد غیر شاغل در دانشگاه انجام شده است.روشجامعه آماری این تحقیق کارکنان دانشگاه و افراد عادی غیر شاغل در دانشگاه بود. 300 نفر (150 نفر از کارکنان دانشگاه و 150 نفر از افرادی که در دانشگاه شاغل نبودند) به صورت فردی و دردسترس انتخاب و پرسشنامه های جهت گیری مذهبی آلپورت و سلامت عمومی گلدبرگ را تکمیل کردند. داده های بدست آمده با استفاده از روش های آماری خی دو و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایجمقایسه نتایج بدست آمده بین نمونه مورد بررسی در کارکنان دانشگاه و افراد خارج از دانشگاه در رابطه با اهمیت دادن به خواندن نماز، بیانگر وجود تفاوت معنادار (01/0 p<) بین آنها است. بعلاوه جهت گیری مذهبی در کارکنان دانشگاه بیشتر درونی ولی در افراد خارج از دانشگاه، بیشتر بیرونی است. همچنین در کارکنان دانشگاه، نشانه های جسمانی، اضطراب و بیخوابی، نارسایی در عملکرد اجتماعی و افسردگی کمتر و سلامت روانی بطور کلی بهتر از افراد خارج از دانشگاه است.نتیجه گیریبا توجه به نقش نماز و جهت گیری مذهبی در سلامت روان، بنظر می رسد مسئولین فرهنگی جامعه، به ویژه مسئولین فرهنگی دانشگاه، باید به آن توجه ویژه نمایند و برنامه های خاصی در این راستا پیش بینی کنند.
کلیدواژگان: نماز، جهت گیری مذهبی، سلامت روان -
صفحه 157مقدمهمطالعات بیانگر افزایش توجه و یادآوری مواد با بار هیجانی مثبت در سنین سالمندی است. همچنین محققان معتقدند که افزایش حافظه هیجانی به سن، شرایط اجتماعی- اقتصادی و جنس وابسته نیست. به همین منظور هدف از این پژوهش بررسی تفاوت حافظه هیجانی کلامی و تصویری در دو گروه زنان جوان و سالمند است.روشنمونه این پژوهش را زنان جوان و سالمند (41 جوان و 40 سالمند) در سنین 70-50 و 27-18 تشکیل می دهند. ابزارهای مورد استفاده به منظور بررسی حافظه هیجانی نیز 22 تصویر با حالات هیجانی مثبت، منفی و خنثی و 68 کلمه با بار هیجانی مختلف بود.نتایجیافته ها نشان می دهد که یادآوری کلمات منفی (P<0/000) و چهره مثبت (P< 0/000) به طور معناداری در بین جوانان بیشتر از سالمندان می باشد.نتیجه گیریبه نظر می رسد که افزایش حافظه هیجانی جدای از تاثیر جنس و فرهنگ نمی باشد. همچنین به نظر می رسد که عواملی نظیر افسردگی و اضطراب که به هیجان و حافظه مربوط می باشند موثر بوده که نیازمند بررسی های دقیق تر می باشد.
کلیدواژگان: حافظه هیجانی، تنظیم هیجانی، نظریه انتخاب اجتماعی، هیجانی -
صفحه 165مقدمهدر این تحقیق سازگاری اجتماعی مادران دختران عقب مانده ذهنی آموزش پذیر با سازگاری اجتماعی مادران دختران عادی مقایسه شده است. هدف از این مطالعه این بود که آیا حضور کودک عقب مانده ذهنی بر سازگاری اجتماعی مادران تاثیر منفی دارد یا نه؟روشاین پژوهش یک مطالعه مورد-شاهدی از نوع تحلیلی است. نمونه های این تحقیق شامل 80 نفر، (40 مادر دارای فرزند عقب مانده ذهنی) و (40 مادر دارای فرزند عادی که در مدارس راهنمایی مشغول به تحصیل بودند) است.
در این مطالعه از مقیاس سازگاری اجتماعی ویزمن وپی کل (1974) استفاده شد. این مقیاس یک مصاحبه نیمه سازمان یافته است که سازگاری اجتماعی رادرهفت نقش یا حوزه اصلی بررسی می کند. این نقشها شامل: سازگاری در شغل، فعالیتهای اجتماعی و فوق برنامه، روابط خویشاوندی، روابط زناشویی، نقش والدینی، روابط خانوادگی و وضعیت اقتصادی بود.یافته هانتایج نشان داد که بین سازگاری اجتماعی مادران دختران عقب مانده ذهنی با سازگاری اجتماعی مادران دختران عادی تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0 p <). آنالیز واریانس و همبستگی نشان داد که بین سازگاری اجتماعی مادران دختران عقب مانده ذهنی با متغیرهای دموگرافیک سن کودک، سن مادر، میزان تحصیلات، طول مدت ازدواج، تعداد فرزندان وترتیب تولد فرزند عقب مانده ذهنی ارتباط وجود نداشت.نتیجه گیریبا توجه به نتایج حاصله به نظر می رسد در مجموع مادران دارای دختر عقب مانده ذهنی نسبت به مادران دختران عادی سازگاری اجتماعی کمتری داشتند.
کلیدواژگان: سازگاری اجتماعی، عقب مانده ذهنی، خانواده -
صفحه 173مقدمهپژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه هوش هیجانی و عوامل پنجگانه شخصیت انجام شده است.روشپژوهش حاضر پژوهشی از نوع همبستگی می باشد و بدین منظور 377 نفر(دختر=191، پسر=186) ازبین دانش آموزان مقطع سوم دبیرستان شهرستان اراک با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. آزمودنی ها جهت اندازه گیری هوش هیجانی و عوامل پنجگانه شخصیت به مقیاس هوش هیجانی شات (EIS) و سیاهه شخصیت گلدبرگ (IPIP) پاسخ دادند. داده های به دست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هانتایج حاصل از پژوهش نشان داد هوش هیجانی با برونگردی، گشودگی به تجربه، سازش یافتگی و وظیفه شناسی رابطه مثبت و در مقابل با نوروزگرایی رابطه منفی دارد. از سوی دیگر بررسی مقایسه ای هوش هیجانی دختران و پسران نیز نشان داد که سطح هوش هیجانی دختران نسبت به پسران بالاتر است.نتیجه گیریهوش هیجانی بخشی از سازه شخصیت است و شخصیت بستر عملکرد هوش هیجانی، بنابراین هوش هیجانی همواره باید به عنوان بخشی از نظام گسترده ترشخصیت مورد مطالعه قرار گیرد.
کلیدواژگان: هوش هیجانی، عوامل پنجگانه شخصیت، دانش آموزان دبیرستان -
صفحه 183مقدمه
مدیریت زمان از جمله اصول مدیریت اثربخش می باشد که نیازمند برخی مهارت ها است. این مهارت ها به دو گروه مهارت فردی و رفتارسازمانی مدیریت زمان تقسیم می شوند.
هدف از این مطالعه توصیفیف بررسی و ارتباط سنجی مهارت های فردی و رفتارسازمانی مدیریت زمان و همچنین ارتباط سنجی آن دو با برخی متغیر ها نظیر تخصص حرفه ای، تجربه و خصوصیات دموگرافیک مدیران آموزشی یک دانشگاه منتخب بوده است.روشاز جامعه آماری این پژوهش - کلیه مدیران آموزش مراکز دانشگاه پیام نور - با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 100 نفر مدیر آموزش مر ا کز به طور تصادفی انتخاب گردیدند. بر اساس مطالعات انجام شده، ابزار سنجش در این پژوهش شامل یک پرسشنامه محقق ساخته دو قسمتی بود که قسمت اول آن ابزار سنجش میزان مهارت فردی مدیریت زمان و قسمت دوم ابزار سنجش میزان مهارت سازمانی مدیریت زمان و ابعاد ششگانه آن بود.
یافته هایافته ها حاصل از تجزیه و تحلیل آماری نشان داد هر چند که رابطه بین مهارت فردی با رفتار سازمانی «مدیریت زمان» رابطه مثبت و د ا ر ای ضریب همبستگی 43/0 می باشد (P<0/001) اما، میانگین نمرات مهارت فردی و رفتار سازمانی مدیریت زمان در بین مدیران زن و مرد و مدیران متخصص و غیر متخصص از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت.
نتیجه گیریبا توجه به اهمیت برخورداری از مهارت مدیریت زمان در ارتقاء رهبری و بهره وری سازمانی، لازم است که مراکز آموزشی کشور عنایت و توجه بیشتری را به این مبحث معطوف دارند و ارتقاء توانمندی مدیران در کسب مهارتهای فردی مدیریت زمان اثر مثبت بر رفتار های سازمانی مدیریت زمان و در نتیجه افزایش بهره وری سازمان گردد.
نتیجه گیریمیزان رفتار سازمانی مدیریت زمان را تا حدودی می توان براساس میزان مهارت فردی مدیریت زمان آنان تبیین نمود.
کلیدواژگان: مدیریت، مدیریت زمان، مهارت فردی مدیریت، رفتار سازمانی
-
Page 97Introductionadjustment and its related concepts is one of the most important subjects in psychology. The influence of the concept of adjustment in psychology is to the extent that it is difficult to separate it from others such as personality. So the present study was searched to study the kind of relations between the psychological traits and the levels of adjustment in adolescents.Methodsthe levels of adjustment were predicted by psychological traits based on the correlation and regression model. Our sample consisted of 456 available students from the entire male last degree high school student of number 3 in area of Tehran. We utilized logistic regression for prediction and factor analysis and stepwise omission methods for factor reduction and obtain an optimum combination of psychological trait s with the least number of traits and the best power of prediction.Resultsbetween the various combinations of the psychological trait s there was a combination containing five traits with the same prediction power as the main eighteen traits included: Femininity, Communality, Flexibility, Dominance and Socialization.Conclusionadjustment -as mentioned on Allport’s rater than other definitions- can considered as a part of personality, or the result of a special relation between some of those factors. Based on the nature of the five combined factors, we have to consider some related behaviors especially the sexual and interpersonal developmental stages to improve the adjustment levels of adolescents.
-
Page 107IntroductionEach of the chronic condition of the disease process and multiple physical problems like respiratory, integumentary, vision, sleep disorder, couple relationship and other psychosocial issues among chemical injured patients can be a source of stressor in this group of sick persons. This study has accomplished with the goal of determining the adaptation sources among chemical injured patients.MethodIn a study with qualitative approach, applying deep and semi-structure individual and focused group directed interviews, using purposeful sampling with 20 male and female chemical patients(military and non military), data were gathered then analyzed with content analysis method.ResultsAdaptation sources were categorized in 4 main categories including religious factors, patriotism, social support and attitude toward the disease. The most important adaptation sources were religious factors like Devine will, disease as a cleaner of sins, and praying; then patriotism like defense and self sacrifice for native land; and family support especially of spouse and accepting of the disease was sub -categories of these categories which were located respectively.ConclusionNoticing to multiple biopsychosocial problems among chemical patients, strengthening of adaptation sources and recognition of stressors can be effective for adaptation and promoting the quality of life in this group of the patients.
-
Page 117AbstractIntroductionConceptually, at the individual level a value system is a discrete belief about something or someone. The value of Spiritual is important for any community and distortion this issue can changed the cultural and national identity. Therefore all of the society try to care, maintain and reinforce Value system. Family is important factor to grow up values system and spiritual values can produce by family. so family can effect on value system and spiritual motivation in child and adolescent.MethodsThis study is descriptive study and it aimed were investigating the family values system on values in adolescent in Tehran. The instrument for measuring values system were human made values questionnaire. The sample size consist of 1000 adolescent from Tehran high schools were recruited to the study randomly, and data analysed by t test and anova.ResultsData analized showed the average of age were m= 16.01 and sd-0.973. results showed relationship between adolescent values system and family, religious, media, and national value were significant all of. adolescent that had grater score in personal values in other values their score were higher.DiscussionIn a culture where everyone holds the same moral, political, religious, and social values. The result of this study suggest that the values system, interest and goales to satify basic human needs are consistent with the theories used in different studies.
-
Page 127Introdaction: The aims of this research were to examine the role of gender differences on personality traits, to explore the indirect effect of gender on academic performance by personality traits and to study the direct effect of personality traits on academic performance.MethodsA sample of 419 students (166 male and 253 female) completed the Big Five Inventory (BFI). In order to examine the role of gender differences on personality traits and in order to study the indirect effect of gender on academic performance by personality traits and the direct effect of personality traits on academic performance from Multivariate Analysis of Variance (MANOVA) and path analysis was used, respectively.ResultsThe MANOVA yielded a significant main effect of gender on personality traits. Using the path analysis, results showed that the indirect and total effects of exogenous variable (gender) on academic performance only by conscientiousness and neuroticism factors were significant. The direct effect of personality traits (extraversion, conscientiousness, openness to experience, neuroticism, and agreeableness) on academic performance was significant.ConclusionThe findings of this research emphasize the mediating role of conscientiousness and neuroticism factors in the relationship between gender and academic performance. Also, these findings show that personality traits have independent and incremental effects on academic outcomes, even after controlling for traditional predictors of those outcomes such as IQ. Implications of these findings emphasizing the correlates of personality traits for improving academic performance are discussed.
-
Page 143IntroductionThe aim of the study was to determine the relationship between severity of depression and the degree of pain feeling in migraine patient.MethodsThe study was performed among migraine patients referring to Razi hospital in 2006. This was a cross-sectional study. One hundred fifty patients were selected with convenience method. Our investigation tools were بك Depression Inventory (BDI) and visual Analog scale (VAS).ResultsThe most important findings were: Incidence of depression among migraine patients was 92% including 16. 7% mild depression, 36. 7% moderate depression and 38. 7% severe depression. There is a direct and significant relationship between the severity of depression and the degree of pain sense. The degree of pain feeling among 15% of patients with high scores of depression was higher than lower 15%.ConclusionsThere is a linear correlation between depression and degree of pain sense and the direct relationship between sex, marital statue and occupation.
-
Page 149IntroductionThis study was conducted to determine the correlation of attending to prayers and religious orientation with mental health among university employees and non-employees.MethodsThe study population consisted of 150 university employees and 150 non-employees, who were individually selected. All 300 participants filled out Alport’s religious orientation scale and Goldberg general health questionnaire. The data were analyzed using chi square and t test.ResultsThe results showed that university employees and non-employees were significantly different with regards to attending to prayers (P<0/01). Furthermore, the religious orientation of the employees was more internal and that of the non-employees was more external. Also, somatic symptoms, anxiety and insomnia, social dysfunction and depression and in general, the mental health of the employees was better than those in non-employees.ConclusionWith respect to the role of prayers and religious orientation in mental health, it seems cultural authorities of the society especially the ones in the university should pay special attention to and plan special programs to reinforce prayers.
-
Page 157IntroductionLiterature indicates the enhancement of attention and remembering positive emotion al materials in older age. Also researchers believe that increase emotional memory is not related to age, socio- economic status and sex. So the aim of this study is the investigation of differences between verbal and facial emotional memory in younger and older females.MethodsSamples of this study was younger and older females (41 young & 40 old) in 50-70 and 18-27 years-old. Materials recruited for assessment of emotional memory was 22 emotional faces (positive, negative and neutral) and 68 words with different emotional valence.ResultsData showed that recall of negative words (P< 0.000) and positive faces (P< 0.000) among younger group was significantly more than older ones.DiscussionIt seems that enhancement of emotional memory is not apart from sex and cultural effect. And also it seems that some factors such as depression and anxiety which is related to emotion & memory must be evaluated more accurately.
-
Page 165IntroductionIn this research, comparison of social adjustment in mothers of educable mentally retarded daughter mothers of normal daughter has been investigated. The purpose of this study was whether or not having mentally retarded child has a negative effect on social adjustment of mothers.MethodThis research is a study case-control in an analytic way. 80 mothers (composed of 40 mothers having mentally retarded children and 40 mothers having normal children who educated in middle schools) were selected randomly. In the percent study the weissman & paykel social adjustment scale (1974) was used. This is a semi-structured interview which investigates social adjustment in seven main areas: used work, social and leisure activities, extended family relations, marital relations, parental role, family unit and economic position. Resoult: The result showed that there is a significant difference between social adjustment in mothers of mentally retarded daughter and mothers of normal daughter (p<0/001). One way ANOVA and correlation showed that there was not significant difference between the demographic variables: child age, mother age, the length of marriage, the education level of mother, number of children, the position of the child in the family and social adjustment of mothers of mentally retarded daughter.ConclusionFrom the results, we can come up with the point, that the social adjustment of mothers of mentally retarded daughter is less than that of mothers of norma daughter l.
-
Page 183Introduction
Time management is one of principles of management effectiveness. It needs some skills. This skills divided in two category included personal skills and organizational behavior skills.The purposes of this study, as a descriptive study, were to assess the overall relationship between personal and organizational behavior skills of time management and extend of both according to professional experiences and some demographic variables among educational manager of the selected distance university of Iran.
MethodsThe sample was included 100 people who was selected randomly among educational administrators of Payam Noor university. Based on review literature a two fold questionnaire was made, which its’ first part was consisted to personal and second part to the organizational behavior skills of time management inquiry.
ResultsAccording to data analyzing tests, we although found that there is significance positive relationship between personal and organizational behavior skills of time management among managers (r =. 43, p<.001), but independent t-test shows there was no significance difference between mean of scores of time management among male and female managers and specialist and non specialist managers.
ConclusionBecause of time management skills importance in organizational leadership and productivity of universities, In order to more productivity, it should be considered more by managers. Personal skills of time management may be useful in development of organizational behavior skills of time management. Organizational Behavior skills of time management may be estimated by personal skills of that.